Защо морски контейнер - мода или удобство?

Транспортните морски контейнери са популярен начин за превоз на стоки по вода - това вече е всеизвестен факт. С времето те утвърдиха приложението си и в много други бизнеси и лични нужди.

Какво се случва с контейнерите след изтичане на експлоатационния им период?
Това е интересен въпрос, на който вече имате отговор, без да се усещате! Вгледайте се в градския пейзаж и ще откриете морските контейнери навсякъде, включително и като жилищни сгради! Морските контейнери са навсякъде, навлизат все повече и повече във всеки един бизнес.

Морските контейнери в бизнеса?
Контейнерите се превърнаха в надеждно решение за малък офис, временен склад, временен щанд. Те са лесно преместваеми, устойчиви и лесно се превръщат в инструмент и средство на всеки бизнес. В тях можете да складирате стока, да ги премествате по строителната плоюадка, да ги подреждате един върху друг на всяка една ваша площ.


От къде идва идеята за използването на морски транспортни контейнери за жилища?
Може би от удобната форма и лесния транспорт, които превръщат строителството в детска игра. Така модерното, уютното и освен това енергийно ефективното жилище вече е лесно достижимо. Допълнителният плюс е, че по всяко време можете да добавите нова стая!

Едно от местата, където можете да видите комплекс от жилища, построени от морски контейнери, е Лондон.

“Контейнерният град” в Лондон, както и холандските студенски общежития към Университета Утрехт са изключително ярки, цветни, закачливи и весели. И това не случайно: строителството с употребявани морски контейнери се оказва евтина и практична алтернатива на тухленото и бетонното строителство.


А защо морските контейнери да не се превърнат в пет звездни луксозни хотели?
Първият подобен 8-етажен хотел е построен през 2008 година в Ъксбридж, Западен Лондон. Сградата е построена от 86-модифицирани транспортни контейнера.


Офис сграда от морски контейнери? Защо не!
Два съвременни, модерни, функционални и не на последно място красиви примера за офиси от морски контейнери може да видите в Щутгарт, Германия. Единият офис е небостъргач, а другият е мобилният магазин на Пума. Небостъргачът е проект на немския дизайнер: Ларс Бехрендт, изработен от 55 контейнери.

И това е едва началото. Обсъждат се и мащабни идеи като превръщането на нефтени платформи в океански (морски) курорти от товарни контейнери. Звучи прекрасно, защото това са само малка част от приложенията на употребяваните транспортни контейнери в строителството и архитектурата. 

Не се замисляйте и опитайте нещо различно и ефективно!


Какъв контейнер да вземете - нов или употребяван?

Направи запитване


Разполагаме с всички необходими видове морски контейнери:

Всички контейнери в каталога ни са налични при нас, на склад и можем да ги доставим в много кратки срокове.

Разгледай каталога с налични контейнери