Спортен център в Дания, изграден от морски контейнери

Местоположението е Дания, а конструкцията отново е изградена от употребявани корабни контейнери. Воден спортен център Халшков се намира в бившето фериботно пристанище в Корсор.

Проектът е осъществен от известна фирма за гмуркачи в региона. Най-важната му характеристика е водолазна/гмуркаческа кула. Спортната кула от морски контейнери е проектирана за скок от 4, 8 и 11 метра. Избраният цвят е жълт, за да се вижда от далче.

Освен местата, определени за скачане, сградата е напълно оборудвана. Има помещение с тоалетни, съблекални, складове и външни душове. Външната страна на контейнерите е облицована с дървесина, която е устойчива и не изисква много поддръжка.

Конструкцията е изградена от три подредени един върху друг морски контейнера, които постепенно се превръщат в интересна сграда на брега.

Целият проект е изграден още и от останки от пристанището, превръщайки го в най-екологичната спортна конструкция, построена от морски контейнери в региона. Спортният център възроди и съществуващите пристанищни фитинги и опори, за да направи пейки, огради и палуби.

Центърът за водни спортове Halsskov е завършен през 2017 година.