Рим може да не е бил построен за един ден, но Bard Media Lab e

В Ню Йорк MB Architecture усилено работи по проекти от морски контейнери. Един от тях е и нов проект за Bard College в Annandale-on-Hudson. Сградата от морски контейнери се състои от четири употребявани морски контейнера. Вече построената сграда е доставена на две части и е инсталирана само за половин ден!

Четирите контейнера на Bard Media Lab са модифицирани така, че да се свържат помежду си с големи монтирани в предната и задната част прозорци, както и с гаражни врати, отварящи се настрани, които предлагат малка закрита веранда, когато са отворени, което прави обекта приятен и приветлив.

Използване е изолация от пяна, за да се смекчи възможността от лоша изолация. Това прави обекта добре подзсигурен, за да бъде приятен престоя там и в лошо, студено време. Към контейнерите е добавена още вътрешна рамка, дървени подови настилки, електрически контакти и водопроводни инсталации. Това са малка част от удобствата, които контейнерната архитектура позволява, за да направи всяко пространство обитаемо.

Интериорното пространство е с площ от 89 кв. м. и разполага с голям първи етаж с високи стени на височина 5,1 м, с маси и столове, както и с баня. Стълбите водят към офиса на втория етаж.

"Ограниченият бюджет изискваше да проучим възможностите извън конвенционалното строителство", казва фирмата. "Включихме някои от нашите вече проведени проучвания и опит от проекти с контейнери за корабоплаване и предложихме напълно сглобяема сграда, която не изисква повече работа, отколкото изливане на бетонни основи. В края на полудневната инсталация, помещението беше вече пълно и в рамките на няколко дни, напълно функциониращо.

Конструкцията ще се завърти между различни специалности в колежа; гъвкавостта беше дадена и осигурена. Чрез добавяне на голяма гаражна врата, която се отваря към четириъгълника, основната стая, височина 17 фута, ще се превърне в сцена за представления, концерти и театрални събития - ангажиране на квадрата и осигуряване на продуктивна връзка между сградата и кампус като цяло. "

Общите разходи за Bard Media Lab достигнаха малко над US $ 200 000, което е конкурентна цена за този вид сграда в тази област, предагаща подобно удобство и мобилност. Подобен проект може да бъде възпроизведен в други училища и университети, които спешно се нуждаят от допълнително пространство.

Морските контейнери а са перфектното решение при подобни проекти.