6 любопитни приложения на морските контейнери

Къща от морски контейнери? Може да звучи странно, но знаете ли, че употребяваните морски контейнери имат някои доста любопитни приложения, за които може би дори и не сте подозирали:

  • Произведения на изкуството

Добавете врата към морския контейнер и лесно можете да го превърнете в уютен дом. Добавете малко креативност и създайте артинсталация!

Може да видите такива инсталации в Япония и Ротердам, където екип от художници превръща разглобени контейнери в модерна скулптура като усуква и огъва отделните елементи. А арт инсталацията в парк Ямашита в Йокохама представлява доста несигурно и видимо нестабилно подредени морски товарни контейнери, тълкованието на значението оставяме на Вас.

Истината е, че от контейнерите може да се прави изкуство, но те могат да бъдат и негов дом: вече на все повече места можете да видите художествени галерии, изградени от морски контейнери.

  • Склад

Морските контейнери са изключително подходящи за склад: склад от морски контейнер за колата, склад в бизнеса, склад за лични вещи, склад на работната площадка и др. За да използвате морски контейнер като склад, не са ви нужни разрешителни за строеж и големи инвестиции за поддръжка. Морските контейнери са мобилни, лесно се преместват от едно място на друго без да разтоварвате складираните в него предмети. Вратата се отваря широко, за да поберете всичко необходимо. Контейнерите предпазват от всякакъв вид неблагоприятни метереологични условия, прах, гризачи и други вредители.

  • Зона за релакс

Морският транспортен контейнер може да бъде преобразен в едно райско кътче, където да се отдадете на спокойствие и релакс.  

Мечтаете за басейн в задния двор на вилата? А знаете ли че, морския контейнер е една доста добра и евтина алтернатива. С някое и друго подобрение, той се превръща в басейн за цялото семейство.

  • Мобилна къща

Ако сте от хората, които обичат да пътуват, но предпочитате това да става в уюта на собствения Ви дом, мобилната къща от модифициран траспортен контейнер е това, което Ви е необходимо. Освен това ще спестите и разходи от хотелски стаи.

  • Детски кът

Не би ли било хубаво за децата Ви да си имат своя собствена стая само за игра, където могат да бъдат толкова шумни, колкото само те могат?
Или място където да събирате приятелите си, да погледате филм или да поиграете билярд? Всичко това може да стане с помощта на употребявани морски контейнери, които лесно се модифицират според желанията и нуждите.

  • Органична градина

Друго новаторско, но изключително практично приложение на контейнерите е направата на оранжерии и парници. В тях може да отглеждате вкусни плодове и зеленчуци, без да се притеснявате, че ще бъдат унищожени от вредители или от резките климатични промени.

Морските транспортни контейнеири навлизат все повече в нашето ежедневие. Приложенията им са много и разнообразни, възникнали според нуждите и желанията ни. Бъдете креативни и следващото новаторско приложение на контейнери може да е Вашето!


Какъв контейнер да вземете - нов или употребяван?

Направи запитване


Разполагаме с всички необходими видове морски контейнери:

Всички контейнери в каталога ни са налични при нас, на склад и можем да ги доставим в много кратки срокове.

Разгледай каталога с налични контейнери